TV der bevæger dig

Ny kirke fik kæmpe maleri

Mens det kniber med kirkegængere i de fleste danske folkekirker er der så mange i Torsted ved Horsens, at der er bygget en helt ny kirke. I dag blev den sidste detajle færdiggjort: Et kæmpe kunstværk.

02:10

Det store maleri er på vej op på væggen i den nye kirke.

Den nye kirke har været i brug i to måneder.

1 af 3

Et 11 meter højt maleri skal pryde altervæggen i den nybyggede kirke i Torsted. Kunstneren er John Kørner - og har var selv til stede i dag. Og det var første gang han så maleriet i det rette perspektiv.

- Jeg har jo malet det, mens det lå ned. Og selvom jeg kravlede op på en stige, kunne jeg ikke rigtig se det, siger han til TV SYD.

Den nybyggede kirke i Torsted blev taget i brug i september. For præsten er det en stor oplevelse at holde gudstjenester i den nye moderne kirke.

- Jeg håber jo, at det passer både til arkitekturen - og at det passer til formålet som altervæg, hvor udsmykningen jo er en del af forkyndelsen, siger Litten Hjort.

I løbet af dagen blev maleriet rullet ud. TV SYD kunne ikke afsløre hele maleriet - der er jo noget, der hedder deadline. Men John Kørner afslører, at det forestiller et cedertræ.

- Det er nærmest en form for meditation, når man bevæger sig mellem træer. Og den ro, ville jeg gerne bringe ind i kirken, siger han.

Allerede fra tirsdag er det muligt at se værket i fuldt format i kirken.