TV der bevæger dig

Også direktøren går ned i løn

Administrerende direktør i Danish Crown, Kjeld Johannesen, erklærer sig parat til at gå markant ned i løn.Det er en del af den omdiskuterede aftale mellem tillidsmændene og slagterigiganten.

Deet bliver også på direktionsgangen, at de ansatte skal gå ned i løn (Arkivfoto)

Såvel herrerne på direktionsgangen som medarbejderne med forklædet i slagteriet skal ofre en markant bid af deres løn, hvis tillidsmændenes forslag om lønnedgang hos Danish Crown stemmes igennem.

Det bekræfter kommunikationsdirektør i Danish Crown Anne Willemoes over for Avisen.dk.

- Topledelsen i DC Pork er omfattet af aftalen, og indtil videre ved vi, at Kjeld Johannesen som øverste koncerndirektør også bakker op om aftalen, siger hun til Avisen.dk.

1,3 mio. kr. om året?

Danish Crown ønsker dog ikke at rykke ud med, hvor meget direktørerne tjener, og om deres lønnedgang vil følge samme procentsatser som medarbejderne.

- Jeg kan sige så meget, at de bidrag, vi ser fra denne her gruppe, vil være væsentlig større, end dem vi ser for slagterimedarbejderne, siger Anne Willemoes.

Hvis administrerende direktør Kjeld Johannesen skulle følge samme lønkurve som den, de menige medarbejdere nu skal stemme om, ville han skulle give afkald på 1,3 millioner kroner (før skat) over fire år.

Udregningen er ifølge Avisen.dk baseret på en tidligere opgørelse, som har skudt hans årsløn til 8,2 millioner kroner.

Ledelsen viser vej

Ledelsens signaler falder indtil videre i god jord hos Kurt Høj, der er tillidsmand på Danish Crowns slagteri i Herning.

- Det viser jo vej, når ledelsen også går ned i løn. Det signalerer sammenhold, siger han til Avisen.dk.

Det opsigtvækkende forslag fra tillidsmændene går kort fortalt ud på at redde 1000 arbejdspladser.

I sidste uge varslede Danish Crown fyringer, og for at undgå dem har tillidsmændene i samarbejde med ledelsen foreslået, at alle ansatte går ned i løn, og at besparelsen investeres i svineproduktion.

Til gengæld for lønnedgangen lover ledelsen, at den ikke nedlægger stillinger i de næste fire år.