TV der bevæger dig

Omkørsels-rute skal mindske køer ved Horsens og Hedensted

Omkørsels-ruter kan nu hjælpe bilister hurtigere uden om uheld på motorvejen. Derfor lancerer Vejdirektoratet sammen med tolv kommuner nu 19 nye omkørselsruter, der mindsker kø, og i stedet leder bilisterne hurtigt uden om uheldene. Det sker bl.a. ved Horsens og Hedensted samt umiddelbart efter Lillebæltsbroen på Fyn.

De nye omkørsels-skilte står klar til at lede trafikanterne udenom kø på motorvejene. Her er det et skilt på Gesagervej i Hedensted. Foto: Ernst Møller, TV SYD.

På disse steder vil det være muligt at aktivere en omkørsel, og lede trafikken uden om uheld på motorvejen.

- Vi vil gerne begrænse de situationer, hvor folk holder unødigt stille i kø på motorvejen på grund af uheld. Det er irriterende og det er rigtig dyrt for samfundet. Med omkørselsruter leder vi trafikanterne af motorvejen, udenom ulykkesstedet og tilbage på motorvejen. Og selv om man kommer på en lille omvej, så bliver forsinkelsen meget mindre. Kort sagt så bliver omvejen en genvej, siger Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet.

Omkørselsruterne er en udbygning af samarbejdet mellem politi, kommuner og Vejdirektoratet for at skabe endnu mere optimale forhold for trafikanterne. Indtil videre samarbejdes der også omkring planlægning og koordinering af vejarbejder og trafikinformation.

 

Fakta:

Når uheldet er ude, og der opstår kø på motorvejen, vil man som
trafikant blive guidet udenom uheldet via trafikradio og Vejdirektoratets
trafikinformationstjenester.

I forbindelse med omkørselsruter lanceres et nyt skilt, som trafikanterne
skal følge, når de guides af motorvejen.

Om et år skal det evalueres, om forsøget har den rette effekt og skal
udvides med endnu flere omkørselsruter.

 

- Se de nye omkørsels-ruter her

 

Mere vejr