Optog biografspot med håndboldspiller

I dag mødtes 100 unge og en kendt håndboldspiller i en nedlagt lagerbygning i Horsens. De skulle indspille et biografspot til unge med budskabet: Det er altså ikke så normalt at drikke og ryge, som mange tror.

Det nye spot til biograferne er en del af kampagnen, der hedder "Alle de andre gør det ikke".

15-årige Mikkel Larsen kender det godt fra sig selv - det der med at tro, at alle de andre må drikke lige så meget. som de har lyst til...

- Jeg tænkte, at alle andre gør det. Men det er langt fra alle, der drikker, siger han til TV SYD.

Risikoadfærd

Derfor var en masse unge - og håndboldspilleren Anders Eggert - i dag samlet i Horsens for at optage den lille stump film.

- Jeg synes, det er et fedt projekt, siger Anders Eggert. Det er noget af det, vi også forsøger i idrætslivet: At sørge for at de unge har nogle gode vaner og nogle gode ting at tage sig til. Det her er jo et projekt omkring at få de unge til at være bevidste om, hvad de går og laver.

Sidste år gennemførte bl.a. Horsens Kommune en undersøgelse, der viser, at de unge er blevet mere fornuftige og bedre til at undgå det, der hedder risikoadfærd.

Vil bare gerne være som andre

Ved at involvere de unge i biografspottet håber SSP medarbejderne at forstærke den positive udvikling.

- I virkeligheden er det sådan, at de unge ikke drikker så meget eller ryger så meget eller laver så meget kriminalitet, som man er tilbøjelig til at tro, siger Jan Asmussen, SSP-koordinator, Horsens Kommune. Og det der er vigtigt er at fokusere på, hvor u-almindeligt det er at gøre. For de fleste unge vil bare gerne være ligesom alle andre.

I næste måned kan Mikkel Larsen og alle andre unge så se resultatet af dagens optagelser i biografen.