TV der bevæger dig

Orker, riddere og troldmænd er på spil i skoven

Lørdag og fremover kan man være heldig at møde orker, riddere, skjoldmøer, troldmænd og hobbitter, hvis man går tur i Boller Overskov ved Horsens.

Vitar Horsens Rollespilslaug er fra i dag på spil i Boller Overskov, og med cirka 30-40 store og små rollespillere i fuld udklædning kommer der virkelig liv mellem træerne. Foto: Kevin Welk

Vitar Horsens Rollespilslaug er fra i dag på spil i Boller Overskov, og med cirka 30-40 store og små rollespillere i fuld udklædning kommer der virkelig liv mellem træerne. 

Vitar spiller den tredje lørdag i hver måned og har førhen brugt Lille Rold Skov, men nu rykker rollespillerne ind i Boller Overskov, hvor skovens andre gæster fremover kan støde ind i orker, riddere og troldmænd.

Går man gennem skoven og møder udklædte i gang med spillet, så skal man ikke blive forskrækket.

 Nogle af os ser måske lidt uhyggelige ud. Vi har jo både orker og sortelvere, som er malet både grønne og sorte i hovederne.

Lasse Rommedahl, Hoved Game Master og spilansvarlig i Vitar Horsens Rollespilslaug.

- Nogle af os ser måske lidt uhyggelige ud. Vi har jo både orker og sortelvere, som er malet både grønne og sorte i hovederne. Man skal egentlig bare smile og gå forbi, men man må også gerne komme forbi og kigge på. Vi har intet imod tilskuere, men vi ignorerer folk, som ikke er en del af spillet, når vi er i gang, da vi gerne skal blive i rollerne. Hvis nogen vil i kontakt med os, så kan vi naturligvis godt træde ud af rollen og gå ”off-game", siger Lasse Rommedahl, der er Hoved Game Master og spilansvarlig i Vitar Horsens Rollespilslaug. 

Vitar Horsens Rollespilslaug

  • Vitar Horsens Rollespilslaug har cirka 160 medlemmer i alderen 10 til 52 år. Klubben afholder liverollespil én gang om måneden i Boller Overskov. Her er erfarne spillere med til at sikre, at de nye spillere sættes ind i regelsættet og historien.
  • Foreningen holder til i lokalerne på Nordrevej 14 i Horsens, hvor ”Fantasiens Port” står åben for alle medlemmer fra kl. 18:30 til 21.00. Her hygger spillere fra 10 år og opefter og får undervisning i rollespil. De øver scenarier, arbejder med regelsæt og finpudser de figurer, de skal spille i skoven, lige som der trænes kampteknik med latexvåben. 
  • Onsdage i lige uger er der Warhammer-figurspil, og hver mandag triller terningerne til Pen & Paper-spil i lokalerne på Nordrevej. 

 

 

 

Mere kultur