Pernille og Christians kamp for sorgorlov nu vedtaget i Folketinget

Lovforslaget om ret til udvidet sorgorlov i et halvt år, hvis man mister et barn under 18 år, er torsdag blevet endelig vedtaget i Folketinget. Ordningen træder i kraft i begyndelsen af 2021.

Lovforslaget om ret til udvidet sorgorlov i 26 uger, hvis man mister et barn under 18 år, er torsdag blevet vedtaget i Folketinget. Det træder i kraft fra 1. januar 2021.

Forslaget gælder for begge forældre - uanset om de er biologiske forældre eller adoptivforældre. Der er desuden ret til barselsdagpenge under fraværet, hvis forældrene opfylder betingelserne for det.

Som det er nu, er der kun 14 ugers sorgorlov. Og kun til forældre, som mister et barn inden for barnets første syv levemåneder. 

Borgerforslag årsag til lovændring

Lovændringen er blevet til efter Pernille Møller Jensen og Christian Peter Jensen, der mistede deres 15-årige søn Lasse i 2019 til en sjælden kræftsygdom, stillede et borgerforslag om, at alle, der mister et barn under 18 år, skal have muligheden for retten til sorgorlov.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (Soc.dem.) roser i dag i en pressemeddelelse forældrene for at have taget forslaget op:  

- Jeg vil gerne sige tak til de berørte forældre, som har haft overskud til at dele deres historier. De har gjort et stort indtryk. Samtidig vil jeg gerne rose borgerne bag det forslag, som ligger til grund for lovforslaget.