Pizzafest for fattige

I Horsens og omegn kan 100 fattige og hjemløse i løbet af mandagen få stillet sulten, når en lokal restauratør forærer pizzaer væk.

- "Hej. Jeg vil godt bestille en pizza."

Det var noget helt særligt for Bjarne Petersen, da han i dag fik serveret en pizza. For normalt har han ikke råd til at gå ud og spise, og han plejer at få sin mad på byens varmestue. 

- Det er dejligt, siger Bjarne Petersen, førtidspensionist fra Horsens, til TV SYD. 

Han er en af de heldige, der havde fået en billet til et gratis måltid mad. Anledningen er, at det er FN's internationale fattigdomsdag, og der var forinden blevet delt 100 madbilletter ud til brugere af Kirkens Korshærs varmestue i Horsens midtby. 

- Det er et godt supplement til det, vi laver. Der er mange, der ikke har penge til at købe mad for, så vi hilser alle initiativer velkommen, siger Kirstine Madsen, leder i Kirkens Korshær.

Det er det nyåbnede pizzaria Pizza Town, der hele dagen serverer en valgfri pizza og sodavand til de sultne gæster.

- Jeg har det bare godt, når jeg har lavet mad til en, der er sulten. Hvis de er glade og mætte, når de går herfra, så er jeg glad, siger Ramazan Duru, indehaver af Pizza Town, til TV SYD. 

Bag initiativet til dagens uddeling af pizzaer står take away-portalen Hungry.dk. På portalen er det nemlig muligt, at kunder kan donere 5, 10 eller 20 kr., når de bestiller mad.

Det betyder, at Hungry.dk flere gange om måneden serverer take away til hjemløse og fattige i samarbejde med lokale restauranter og hjemløseorganisationer.