Plejehjem vil have familiemedlemmers hjælp

Livet på plejehjem kan godt blive alt for stille. Derfor opfordrer plejehjemmene i Horsens de yngre familiemedlemmer til at gøre livet for de ældre mere aktivt.

Børn og børnebørn kan læse avisen højt for deres gamle familiemedlem ? eller cykle ture og ordne haven sammen med de ældre.

Det er tanken med et nyt projekt i Horsens Kommune, hvor pårørende skal sørge for, at livet på plejehjemmet ikke bliver alt for stille. Også om aftenen, i weekenden og på helligdage, hvor plejepersonalet ikke har mulighed for at lave ligeså meget sammen med de ældre som i hverdagen.

Formanden for Velfærds- og Sundhedsudvalget, Ellen T. Schmidt (S), har store forventninger til projektet:

- Vi har en fælles samfundsmæssig udfordring, der går ud på at skabe så gode vilkår som muligt for ældre i plejeboliger både til hverdag og i weekenderne. Jeg tror på, at mange ældre - uanset alder og helbredstilstand - i samspil med pårørende og andre frivillige og med hjælp fra aktivitetsmedarbejdere kan få gang i aktiviteter, der passer til lige netop dem.

En aktivitetsmedarbejder skal hjælpe de pårørende med at finde på, hvad de kan lave sammen med de ældre.

Initiativet er finansieret af midler fra Ældrepuljen og har fået navnet ?Sammen lever vi levet.?

I slutningen af 2014 skal der evalueres på, om kommunen er nået ud til flere pårørende, og om der er kommet gang i flere aktiviteter for de ældre.

Kommunen inviterer pårørende til temamøder om projektet den 10. juni på Søndergården, den 12. juni på Præsthøjgården og mandag den 16. juni på Lindehøj.