TV der bevæger dig

Politi er flyttet sammen - igen

Politiet i Horsens har forladt deres gamle, trange lokaler i Rådhusgade, og i dag blev den nye politigård indviet officielt med rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg som gæst.

Patruljevognen på parade foran den nye politigård.

Morten Eslund Andersen og Lars Peter Madsen gør klar til at klippe det røde bånd - overvåget af deres øverste chef, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Der skal fortsat være undervisning i HUC-bygningen, hvor politiet nu råder over 8000 kvadratmeter.

1 af 3

 Politiets vagtcentral for Sydøstjyllands Politikreds har altid boet i det, som i daglig tale kaldes HUC-bygningen på Holmboes Alle i Horsens midtby. Midt i december begyndte overflytningen af lokalpolitiet i Horsens. Den er nu færdig, og i dag blev indflytningen markeret med en parole.

Rigspolitichefen

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg deltog, mens justitsminister Morten Bødskov (S) ikke var til stede. Det obligatoriske røde  bånd blev klippet af betjentenes tillidsmand, Morten Eslund Andersen, og lederen af lokalpolitiet i Horsens, Lars Peter Madsen.

I alt flytter 100 medarbejdere fra lokalpolitiet ind i HUC-bygningen, som dermed kommer til at huse i alt 400 politifolk. olitiets vagtcentral og servicecenter (114-centralen) er allerede i den 8000 kvm. store bygning.

Der er bl.a. indrettet detention, venterum, lokaler til hundepatruljer - og udenfor er der gjort plads til patruljevognene.

Stadig undervisning

HUC står for Horsens Uddannelses Center. Og der bliver fortsat undervisning i en del af komplekset. Bl.a. den syv-etagers bygning, som til daglig kaldes Tårnet.