TV der bevæger dig

Politichef: Det er et helt uvirkeligt stort kokain-fund

Det er helt uvirkeligt stort fund af kokain, som blev gjort i en container i Esbjerg i juli. Det siger Brian Voss Olsen, politiinspektør og leder af Task Force Vest.

- Jeg kan af hensyn til efterforskningen ikke oplyse, om fundet skyldes en tilfældighed eller resultatet af forudgående politiarbejde, siger leder af Task Force Vest, politiinspektør Brian Voss Olsen til TV SYD.

Den 14. juli blev 310 kilo kokain af usædvanlig høj renhed fundet i en container hos virksomhed i Esbjerg,

Renheden betyder, at de 310 kg kokain kan sælges og blandes op til cirka 1200 kg kokain. Den beslaglagte kokain repræsenterer derfor en salgsværdi på 800 – 900 millioner kroner.

Esbjerg-virksomheden er på ingen måde involveret i sagen, understreger politiet.

- Det er et aldeles uvirkeligt stort narko-fund. Det er først nu, at vi er så langt med opklaringen, at vi kan gå ud og fortælle om det store fund. Jeg kan af hensyn til efterforskningen ikke oplyse, om fundet skyldes en tilfældighed eller resultatet af forudgående politiarbejde, siger leder af Task Force Vest, politiinspektør Brian Voss Olsen til TV SYD.

Efterforskningen er gennemført i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og internationale samarbejdspartnere i henholdsvis Holland og Belgien og har indtil videre medført seks fængslinger af mistænkte gerningsmænd fra Holland og Belgien. En enkelt er allerede udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

 

03:24

Se hele interviewet med politichef om den gigantiske kokain-fangst

Luk video

 

 

Fakta om Task Force Vest

Task Force Vest er en særlig enhed, der proaktivt efterforsker rocker - og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier. En efterforskning hører hjemme i Task Force Vest inden for disse kategorier af kriminalitet, hvis den antages at være organiseret, overskride grænser mellem politikredsene og efterforskningen er fremadrettet.
Task Forcen er sammensat af medarbejdere fra Fyns politi og de jyske politikredse og decentralt organiseret med sektioner i hver af de nævnte politikredse. Task Force Vest har hovedsæde i Horsens og ledes operativt af politiinspektør Brian Olsen, Sydøstjyllands Politi.