TV der bevæger dig

COVID-19

178 sigtede: Her har politiet snuppet flest for corona-overtrædelser

Især unge har haft svært ved at overholde reglerne om ikke at forsamles flere end 10, lyder det fra politiet.

Nørrestrand i Horsens har været et populært sted at mødes for unge under coranakrisen. Foto: Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi har udstedt flest sigtelser af alle danske politikredse for overtrædelser af forsamlingsreglerne under coronakrisen - nemlig 178. Tallene dækker perioden fra den 18. marts til den 7. juni, hvor man max måtte forsamles 10 personer.

Det betyder, at Sydøstjyllands Politi, der dækker kommunerne Skanderborg, Horsens, Hedensted, Billund, Vejle, Fredericia og Kolding, har sigtet to flere end Københavns Politi på andenpladsen med 176 sigtelser.

Sydøstjyllands Politi betjener 485.000 borgere mod 770.000 borgere i  Københavns Politis område.

Syd- og Sønderjyllands Politi med 443.000 borgere har sigtet 70 personer.

Tallene dækker perioden 18. marts til 7. juni. Fra 8. juni blev forsamlingsforbudet lempet til 50 personer. Foto: Lasse Lund Hansen, TV SYD

Sydøstjyllands Politi mener ikke selv, at de har været mere nidkære og hurtige til at dele sigtelser ud end andre politikredse.

- Som ugerne gik og solen skinnede mere og mere, glemte især de unge at overholde reglerne om ikke at samles flere end 10. Vi har en række tilfælde, hvor vi har sigtet større grupper af unge - og så løber tallet hurtigt op, siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen til TV SYD.

Især unge i Horsens har haft svært ved at respektere reglerne. Således fik 19 unge, der var forsamlet på Langelinie i sidste weekend, bøder for overtrædelse af forsamlingsbuddet.

Og i weekenden 16. til 17. maj blev der udskrevet 38 bøder - mange af dem til unge mellem 15 og 20 år.

- Vi havde kunnet sigte mange flere end de 178, som tilfældet er. Ofte er endnu flere end de sigtede stukket af, når vores patruljer nåede frem. Efter at det er blevet tilladt at samles op til 50 personer, har vi dog ikke haft brug for at uddele sigtelser, siger  Klaus Munk Nielsen.

Han understreger, at det fortsat er vigtigt at holde afstand, når mange er samlet, selvom grænsen på 50 personer overholdes.

 

Mest sete på tvsyd.dk