Politiet advarer mod tyveknægt der udgiver sig for at være håndværker

Fyringssæsonen er ved at indfinde sig - og det udnytter en tyv i Horsens til at komme indenfor hos ældre under påskud at være en håndværker, som skal tilse lejlighedens radiatorer.

Tre forsøg på tricktyverier i lejligheder i Horsens, hvor tyven forsøgte at komme ind under påskud af at være en håndværker, som skulle tilse lejlighedens radiatorer, får nu Sydøstjyllands Politi til at advare byens ældre.

quote

Vi vil gerne advare imod, at man lukker nogen ind i sit hus eller lejlighed, hvis man ikke direkte har bestilt en håndværker.

Andreas Bryld Hansen, vicepolitiinspektør og leder af Patruljecenter Nord i Sydøstjyllands Politi

En ældre dame i et boligselskab i Horsens fik besøg af en mand, som ville se på lejlighedens radiatorer. Manden, som hun beskriver som udlænding, forsøgte at presse sig forbi hende og ind ad døren, men han blev afvist, idet hun skubbede ham ud på trappeopgangen igen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet mener, at den samme mand derefter forsøgte sig to steder i et andet boligselskab, igen under påskud af, at han skulle ordne noget ved lejlighedens radiatorer. Hos den ene beboer blev der begået tyveri.

- Vi vil gerne advare imod, at man lukker nogen ind i sit hus eller lejlighed, hvis man ikke direkte har bestilt en håndværker, siger Andreas Bryld Hansen, der er vicepolitiinspektør og leder af Patruljecenter Nord i Sydøstjyllands Politi.

Vicepolitiinspektør Andreas Bryld Hansen understreger, at politiet er på sagen og arbejder på at få fat i gerningsmanden.