Politiet: God plads på vejene får folk til at køre alt for hurtigt

Trafikanter risikerer i denne uge at blive blitzet og få en bøde - eller det, der er værre - hvis de trykker for hårdt på speederen.

De to lokale politikredse er i denne uge en aktiv del af en målrettet landsdækkende kampagne mod for høj fart, som Rigspolitiet står bag.

Da store dele af Danmark var lukket ned i marts og april sidste år, oplevede politiet, at der mange steder blev kørt for hurtigt på vejene. 

- Der bliver desværre også nu fortsat kørt rigtig, rigtig stærkt på vejene, hvor der atter er blevet god plads, når mange igen arbejder hjemme, siger leder af færdselsafdelingen hos Sydøstjyllands Politi, vicepolitiinspektør Jesper Engelund.


Samme erfaring har hans kollega hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi har desværre en række eksempler på, at der bliver kørt med vanvittige hastigheder gennem små byer. Vi har allerede mandag morgen oplevet flere eksempler på, at der bliver kørt med meget høj fart forbi vores fotovogne, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.

Politiets særlige fartkampagne løber hele ugen - og der måles døgnet rundt.

- Vi vil være i gang på alle vejtyper - og vi vil også være på plads i de mørke timer, siger vicepolitiinspektør Jesper Engelund, Sydøstjyllands Politi.

Høj hastighed og konsekvenser