Politiet stoppede fest med 15 deltagere

Politiet satte lørdag aften en stopper for en fest i beboerhus i Horsens, hvor der trods forsamlingsforbud var 15 personer til stede.

Siden onsdag den 6. januar har forsamlingsforbuddet sat en grænse på maksimalt fem personer, når mennesker mødes udenfor eget hjem.

Det respekterer langt de fleste - men politiet oplever et stigende antal situationer, hvor især unge mennesker bryder reglerne.

Lørdag aften fik Sydøstjyllands Politi henvendelser om, at der var fest i et beboerhus i Horsens, hvor der var flere end fem personer til stede.

- Vores patrulje kunne konstatere, at der var 15 unge mennesker samlet, da vi ankom kort før klokken 23.30, oplyser vagtchef Torben Møller.

De 15 deltagere i festen, der var mellem 20 og 27 år, blev alle sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, hvilket koster hver person en bøde på 2.500 kroner.

To bøder til vred ung mand

En af festens deltagere, en 24-årig mand, blev så sur over, at politiet dukkede op, at han brugte fornærmende ukvemsord overfor betjentene. Derfor blev det til to bøder til den vrede unge mand.

Det midlertidige forsamlingsforbud betyder, at det som udgangspunkt er ulovligt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, hvor der er flere end fem personer til stede.

Den afbrudte fest i Horsens er det seneste tilfælde af en række op til - og i - denne weekend, hvor både Sydøstjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi har konstateret, at forsamlingsforbuddet trodses.

Alene torsdag aften blev der uddelt 21 bøder i Esbjerg, mens der lørdag aften og nat ikke er uddelt bøder for at samles flere end fem af Syd- og Sønderjyllands Politi.