TV der bevæger dig

Politiet stoppede skolevogne

Politiet har gennemført en kontrolaktion mod køreskoler, hvor skolevogne er blevet stoppet for at kontrollere bilen og det særlige skolevognsudstyr.

I en koordineret aktion med de øvrige politikredse i Jylland og på Fyn har Sydøstjyllands Politi i sidste uge lavet kontrol af politikredsens køreskoler. Foto: Morten Germund, Scanpix

I en koordineret aktion med de øvrige politikredse i Jylland og på Fyn har Sydøstjyllands Politi i sidste uge lavet kontrol af politikredsens køreskoler.

Her har politiet haft fokus på, om køreskolerne lever op til deres forpligtelser i forbindelse med undervisning af skolernes elever. Skolevogne er derfor blevet standset for at undersøge, om undervisningsplanen er udfyldt og for at kontrollere køretøjet og skolevognsudstyret.

Ved kontrollen fandt politiet kun enkelte forhold, som gav anledning til påtale, hvoraf ingen var så alvorlige, at de medførte sigtelse.

- Alt i alt har vi haft en meget tilfredsstillende kontrol, som blev vel modtaget af de kørelærere, der blev standset og kontrolleret, siger Verner Pedersen, der er vicepolitiinspektør og leder af Hunde- og Færdselscentret i Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Køreprøver i Sydøstjylland

  • I Sydøstjyllands Politikreds er der i 2017 indtil nu gennemført 13.911 teoriprøver og 11.641 praktiske køreprøver.
  • Heraf bestod 75 procent teoriprøven og den praktiske prøve ved første forsøg.
  • På landsplan er der i år afviklet i alt 127.300 teoriprøver og 124.664 praktiske prøver.
  • Heraf bestod 73 procent teoriprøven første gang og 67 procent bestod den praktiske prøve ved første forsøg.