Regentparret til Horsens 27. maj

Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj i Horsens Havn 27. maj med dronning Margrethe og prins Henrik ombord. oplyser Horsens Kommune.

Dronning Margrethe og Prins Henrik skal blandt andet deltage i festlighederne i anledning af De danske Garderforeningers 100 års jubilæum, som fejres i Horsens den 27. og 28. maj. De Danske Garderforeninger blev stiftet den 21. maj 1911 i Caroline Amalielund i Horsens.
 
Jubilæet festligholdes blandt andet med en koncert fredag aften i Caroline Amalielund, hvor Den Kongelige Livgardes Musikkorps musicerer, og hvor Dronningen og Prinsgemalen vil være til stede.

Regentparret ankommer med kongeskibet kl. 10.00 og vil blive modtaget af borgmester Jan Trøjborg (S), statsforvaltningsdirektør Torben Sørensen samt repræsentanter fra forskellige offentlige myndigheder.

Herefter vil de kongelige køre i karet gennem Horsens? gader - eskorteret af blandt andet Gardehusarregimentet ? i alt 62 heste og ryttere i stiveste puds.

Stolthed i Horsens

Den officielle modtagelse foregår på Horsens Rådhus, og der vil i samarbejde med hoffet blive udarbejdet et besøgsprogram for regentparret.

Offentliggørelsen af Regentparrets planer vakte stor glæde hos Horsens Kommunes borgmester, Jan Trøjborg.

- Jeg er utrolig stolt over, at Regentparret har valgt at besøge Horsens i forbindelse med årets sommertogt, og jeg kan love, at vi vil gøre alt for, at Dronningen og Prinsgemalen får en rigtig god oplevelse i Horsens Kommune, siger Jan Trøjborg.