TV der bevæger dig

Regionshus lukker - Horsens mister 80 arbejdspladser

Et flertal i regionsrådet i Region Midtjylland har onsdag besluttet at lukke Regionshuset i Horsens og samle funktionerne i Aarhus, Viborg og Holstebro.

Omkring 80 arbejdspladser forsvinder fra regionshuset her i Bastian-bygningen - og dermed fra Horsens. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Læs også Bent Hansen foreslår lukning af regionshuset i Horsens

Et flertal i regionsrådet for Region Midtjylland besluttede onsdag at samle administrationen på færre matrikler, og Regionshuset i Horsens lukkes derfor - og omkring 80 arbejdspladser forsvinder fra byen.

Det betyder, at 55 medarbejdere i Horsens får nyt arbejdssted i Aarhus. Det drejer sig om afdelingerne HR Fysisk Arbejdsmiljø, Its Servicedesk og Its 24/7 Overvågning, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Beslutningen indebærer også, at miljøafdelingen under Regional Udvikling bliver samlet i Viborg, hvilket får betydning for 47 medarbejdere, der i dag har arbejdssted i henholdsvis Horsens og Holstebro, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Flytningerne kommer formentlig til at foregå i løbet af andet halvår 2018.

Besparelse på administration

Samlingen af de administrative funktioner giver 800.000 kroner i en samlet besparelse på knap 66 millioner kroner, som skal findes på de administrative budgetter frem mod 2019. 

Læs også Flertal holder fast i flytning af 80 arbejdspladser