TV der bevæger dig

Rindom får svært ved at genvinde VM efter skidt dag på vandet

Anne-Marie Rindom fra Horsens sejlede længere væk fra VM-titlen, men hun bevarede tredjepladsen ved VM i Laser Radial.

Den forsvarende danske verdensmester fra Horsens ligger lige nu på en tredjeplads efter de første tre finalesejladser. Foto: Sejlerlandsholdet

Anne-Marie Rindom holder fast i den samlede tredjeplads trods en skidt dag på vandet torsdag i Melbourne, hvor verdens bedste kvinder inden for Laser Radial sejler om at kunne kalde sig verdensmester anno 2020.

Rindom indledte finalesejladserne med sin hidtil dårligste placering ved stævnet i Australien, da det blev til en 21.-plads.

Anden sejlads gav en 15.-plads, mens hun i torsdagens sidste sejlads blev nummer fire og dermed sørgede for at forblive på podiets nederste trin.

Danskeren presses dog hårdt bagfra i tabellen af Magdalena Kwasna fra Polen, der blot har tre point mere end danskeren i konkurrencen, hvor det gælder om at have færrest point.

Selv om den danske sejler holder fast i toppen, så får hun yderst svært at forsvare det VM-guld, hun vandt sidste år.

Den førende hollandske sejler, OL-guldvinderen Marit Bouwmeester, indledte nemlig torsdagen med at vinde første sejlads, og selv om det blot blev til en 24.-plads og en 10.-plads i torsdagens to sidste sejladser, er hollænderen trukket fra i toppen.

Rindom har 34 point mere end Bouwmeester og ti point mere end nordmanden Line Flem Høst på andenpladsen.

Fredag skal sejlerne på vandet til de sidste tre finalesejladser.

Anne-Marie Rindom har vundet VM-guld i både 2015 og 2019, mens hun i 2016 og 2018 tog bronze.

Førende Marit Bouwmeester har vundet sølv ved de to seneste verdensmesterskaber.

Finalefeltets anden dansker, Anna Munch, havde også en svær dag på vandet torsdag, hvor hun ellers lagde fint fra land med en 13.-plads.

Men i den efterfølgende sejlads blev hun nummer 40, inden hun i torsdagens sidste sejlads blev diskvalificeret for tyvstart. I den samlede stilling falder Munch tilbage fra 22. til 30.-pladsen.

Mest sete på tvsyd.dk