S-borgmester i forbøn for landbruget

Der skal lempes på miljøkravene i dansk landbrug. Sådan lyder et kontroversielt forslag fra Horsens socialdemokratiske borgmester Peter Sørensen. Lidt mere gødning på markerne, giver nemlig mange flere arbejdspladser på slagteriet Danish Crown i hans kommune.

Han foreslår mindre afgifter, revurdering af gødningskravene, mindre bureaukrati og bedre adgang til finansiering.

Peter Sørensen støtter sig til beregninger fra landbrugets interesseorganisation, Landbrug og Fødevarer. Organisationen når frem til at landbrugseksporten kan forsøges med 80 procent frem til 2030.

Arbejdspladser

- I sidste ende så drejer det sig om tusindvis af arbejdspladser, som kunne komme ud af det her, ikke kun ude på slagteriet, men også ved smeden, ved elektrikeren, og ham, der sælger svinestaldene og ham der skal murer dem, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren mener, at miljøreglerne er for firkantede. De tager for eksempel ikke hensyn til, at nogle arealer kan optage mere gødning end andre.

Formanden for Østjysk Landboforening, Peter Sørensen, er glad for opbakningen fra en socialdemokrat. Han kunne dog godt tænke sig, at de mange ord bliver omsat i handling.