TV der bevæger dig

Seks polske mænd varetægtsfængslet efter computerkup på rasteplads

Seks polske mænd blev onsdag eftermiddag i Retten i Horsens varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for at have stjålet 130 computere og andre varer for en halv million kroner fra en lastbil på motorvejs-rastepladsen ved Ejer Bavnehøj.

Her i Retten i Horsens blev seks polske mænd, som onsdag blev anholdt og sigtet for at have stjålet varer for en halv million kroner fra en lastbil på Ejer Bavnehøj-rastepladsen, varetægtsfængslet i fire uger. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Læs også Vakst vidne forpurrede polske tyves pc-kup på rasteplads

Seks polske mænd, som onsdag blev anholdt og sigtet for at have stjålet varer for en halv million kroner fra en lastbil på Ejer Bavnehøj-rastepladsen, blev i går eftermiddag i Retten i Horsens varetægtsfængslet i fire uger. 

I grundlovsforhøret fandt dommeren, at der var begrundet mistanke om, at de seks stod bag tyveriet af 130 stationære computere, 37 fjernstyrede biler og en natkikkert. Varer, som ly af af nattens mulm og mørke blev stjålet fra en parkeret lastbil på motorvejs-rastepladsen ved Ejer Bavnehøj.

Et opmærksomt vidne kontaktede ved 01-tiden natten til onsdag Sydøstjyllands Politi, da han havde set flere mænd i færd med at skære presenningen op på en lastbil, der holdt parkeret for natten på rastepladsen.

En patrulje rykkede derfor ud til rastepladsen, og ved ankomsten løb flere personer væk fra lastbilen. Det lykkedes patruljen at anholde tre mænd, men da vidnet havde set flere personer løbe fra stedet, blev hundepatruljer fra Sydøstjyllands Politi tilkaldt.

Og efter en jagt på mere end fem timer og over en strækning på op mod 15 kilometer forfulgte politihunde og betjente fra Sydøstjyllands Politi til fods tre mænd, som til sidst blev indhentet.

Alle seks mænd, der blev anholdt og altså siden varetægtsfængslet, er fra Polen, og de er henholdsvis 23, 23, 24, 26, 29 og 54 år. De er nu placeret i forskellige arresthuse, så de ikke kan komme til at aftale deres forklaringer, inden politiet skal afhøre dem igen.