Skidt aften i Horsens for de danske speedwaykørere

Det blev en skidt lørdag aften for de tre danske speedwaykørere i VM-grandprixet i Horsens.Niels-Kristian Iversen, Peter Kildemand og Kenneth Bjerre gik ikke videre blandt de otte bedste til semifinalerne.

Det blev polakken Maciej Janowski, som vandt lørdagens grandprix.

I finalen var Janowski hurtigere end russeren Emil Sayfutdinov, polske Patryk Dudek og australieren Jason Doyle.

De fire kørere var generelt de bedste hele aftenen, hvor der blev kørt noget flot speedway. 

Det er tredje år, der køres VM-serie i Horsens - og de to første år har det været en folkefest med over 10.000 tilskuere. Lørdag aften var der et par tusinde tomme pladser i Casa Arena - måske fordi de danske kørere ikke har vist resultater i denne sæson.

Danskerne var til gengæld blandt de dårligst kørende og bragede flere gange ind i hinanden, barrieren eller nogle af de andre kørere og blev udelukket.

Kenneth Bjerre fra Esbjerg var som eneste dansker tæt på at nå semifinalerne i lørdagens VM-grandprix i Horsens.

Den danske speedwaykører hentede syv point, men det var ikke nok. For at nå med blandt de otte bedste krævede det mindst otte point.

- Jeg havde starterne og farten til at nå i en finale. Men jeg skal jo lave pointene til det. Jeg går tilfreds herfra, fordi cyklen kørte godt, og jeg lavede gode starter, siger Kenneth Bjerre til Ritzau. 

Ole Olsen havde som løbsleder en travl aften i Horsens.
Ole Olsen havde som løbsleder en travl aften i Horsens.

Det startede skidt, og det blev stort set ikke bedre hele aftenen for hjemmebanehåbet Niels-Kristian Iversen i speedwaykørernes VM-grandprix i Horsens lørdag aften. Iversen blev udelukket i første heat - en kendelse han langt fra var enig i - og han fandt aldrig melodien på en aften, hvor han scorede sølle tre point.

Kun de otte bedste er sikker på billet til næste års grandprixserie, og den 35-årige vestjyde er svært utilfreds med tingenes tilstand.

- Jeg føler, at det er lige meget, hvad jeg gør, så sker der ingenting. De beslutninger, jeg tager på banen, går også imod mig. Der er ikke rigtig noget, der falder i hak. Det er virkelig, virkelig frustrerende, sagde han efter løbet til Ritzau.