TV der bevæger dig

Skinkekutteren tager vand ind: I dag bliver pølsevogn fjernet efter politisk tovtrækkeri

Tung Nguyen har ikke søgt udbuddet om en madpavillon på torvet i Horsens. Derfor bliver pølsevognen nu fjernet.

Tung Nguyen har vendt sine sidste pølser i vognen. Foto: Claes Adel, TV SYD

Først var pølsepavillonen for grim til Horsens og skulle fjernes. Over et år senere kom byrådet med en redningskrans til pølsemanden Tung Nguyen, så pølsevognen alligevel kunne blive stående. Men nu er det endeligt slut. Pølsevognen skal fjernes, og i dag kommer en kranvogn og løfter den væk.

- Jeg er mega ked af det. Jeg har været nede længe, for jeg elsker at lave pølser til kunderne, siger Tung Nguyen, der har været pølsemand i over 15 år.

I august måned i år droppede byrådet i Horsens planerne om at bygge en ny madbod til 800.000 kroner og i stedet lave et nyt udbud, hvor Tung Nguyen kunne ansøge på lige fod med andre. Problemet var bare, at pølsepavillonen skulle flyttes 25 meter, og det ville ifølge Tung Nguyen blive for dyrt.

Læs også Pølsevogn skal erstattes af madbod til 800.000 kroner

- Jeg havde regnet med, at Horsens Kommune ville hjælpe med udgifter til flytningen, men det vil de ikke. Så nu skal jeg selv betale forsyningsafgifter, ny sokkel, kloak og vandtilslutning. Det løber nok op i 300.000-400.000 kroner, og jeg sælger bare pølser til en tyver, siger Tung Nguyen.

- Ærgerligt, men jeg kan ikke gøre mere

Tungs beslutning ærgrer Micheal Nedersøe, DF, byrådsmedlem i Horsens Kommune. Micheal Nedersøe var med til at få byrådet til at ændre planerne, så Tung Nguyen kunne søge udbuddet, og han var dengang optimistisk om Tungs chancer for at vinde.

- Det overrasker mig meget, og jeg synes, det er ærgerligt, han ikke byder ind, men jeg har svært ved at se, jeg kunne have gjort mere, siger Michael Nedersøe.

Læs også Efter et års pølsetrækkeri: Pølsepavillon kan blive

Han oplyser desuden, at omkostningerne til flytningen kunne være betalt over huslejen, men det har ikke gjort, at Tung Nguyen var med i udbuddet. Det betyder, at der nu skal findes en anden løsning.

- Vi har fundet en okay løsning, hvor det vil koste 800.000 kroner og ikke 2,5 millioner kroner med en ny madbod, men det bedste ville være, at Tung greb chancen og blev ved, siger Michael Nedersøe.

Fristen for at søge udbuddet slutter i dag. Har ingen søgt det, vil Nedersøe forsøge at få det forlænget, så Tung Nguyen har endnu en chance for at søge det.

Mest sete på tvsyd.dk