Slagteristrejke er overstået - advarsel er annulleret

Efter et fagligt møde tidlig mandag morgen, slagtes der nu atter svin på på Danish Crowns Slagteri i Egebjerg nord for Horsens. Advarsel til tillidsmand er annulleret.

Efter et fagligt møde tidlig mandag morgen, slagtes der nu atter svin på på Danish Crowns Slagteri i Egebjerg nord for Horsens. Fredag var arbejdet nedlagt i vrede over, at en tillidsmand havde fået en advarsel i kølvandet på afstemningen om ny overenskomst. Slagteri og ansatte har nu lagt striden bag sig. 

For en måned siden strejkede mellem 1000 og 1200 slagteriarbejderne på Danish Crown i Horsens og Blans på grund af utilfredshed med den netop indgåede overenskomst.

Fredagens faglige møde og efterfølgende arbejdsnedlæggelse har udspring i efterdønninger fra polemikken om den nye overenskomst, som slagteriarbejderne var arge modstandere af. Undervejs var tillidsmand Klaus Olesen en markant aktør i pressen, hvilket Danisk Crowns ledelse har påtalt og givet ham en skriftlig advarsel for.

Det udløste fredag så nye arbejdsnedlæggelser - men mandag morgen er konflikten bilagt.

Danish Crown har trukket advarslen til slagteriarbejdernes tillidsmand Klaus Olesen tilbage.

- Vi har annullleret advarslsen af hensyn til vores leverandører og kunder. Nu er vi i gang med at planlægge, hvordan vi får slagtet de mange tusinde svin, som vi er bagefter, siger pressechef Jens Hansen, Danish Crown, til TV SYD.

Slagteriarbejdernes tillidsmand Klaus Olesen er glad for, at situationen nu er løst:

- Jeg ser kun fremad nu - og har ikke andre kommentarer, siger han til TV SYD.