TV der bevæger dig

Slipper for regning på ni millioner

En ung mand, der som 14-årig var årsag til en omfattende brand i Horsens, skal ikke betale erstatning for skaderne på knap ni millioner kroner.

Branden i 2002.

Højesteret har frifundet den unge i en retssag, som var anlagt af If Skadeforsikring.

Forsikringsselskabet påstod, at drengen handlede groft uagtsomt ved branden på bryggeriet Ceres' gamle malteri i december 2002.

Men dommerne siger, at der var tale om simpel uagtsomhed, og dermed frifindes han for kravet om at betale 8.750.000 kroner.

Den 14-årige strøg en tændstik, der tilfældigvis ramte en ukendt væske, der var løbet ud på gulvet fra en væltet dunk. Væsken viste sig at være brandfarlig.

Grebet af panik

Hans dengang 11-årige kammerat var med inde i bygningen, og han har fortalt, at der gik panik i drengene, da de så den første flamme. De løb ned ad nogle trapper og forsvandt over et hegn.

Den dengang 14-årige slipper dog ikke helt for at få pungen op af lommen. Han skal af med sagsomkostninger på 110.000 kroner til sit ansvarsforsikringsselskab, har et flertal af dommerne i Højesteret bestemt.

Dette forsikringsselskab blev inddraget i retssagen, fordi det stod til at betale op til to millioner kroner af det krav, som If Skadeforsikring krævede.

Kort efter branden tilstod de to drenge over for politiet, at det var dem, der ved et uheld havde sat ild på den bevaringsværdige bygning fra 1898 og engang Europas største malteri.

Ved afhøringen stillede betjentene ikke spørgsmål om, hvordan det gik til, at tændstikken tilfældigvis ramte væsken.