TV der bevæger dig

Småting bliver sikret med alarm

Købmand Løvbjerg  sætter alarm på alle varer. Lige fra barberblade til en pakke tyggegummi. Årsagen er, at antallet af små-rapserier stiger og stiger.

02:43

Betal for varerne før udgangen - så siger Løvbjerg tak for besøget.

1 af 2

Tyverialarmen ved kasserne og udgangen kommer måske på overarbejde. Supermarkeds-kæden Løvbjerg med hovedkontor i Horsens vil dæmme op for flere og flere butikstyverier ved at sætte alarmer på stort set alt.

Svind for millioner

Administrerende direktør Frank Andersen siger, at butikstyvene ikke længer kun findes blandt kunder, der ser lidt suspekte ud. Selv såkaldt normale kunder stjæler i butikkerne.
 
- Det har en omkostning, men vi tror, det kan svare sig, siger Frank Andersen. Svind koster nemlig også penge. Fem-ti millioner kroner om året, tilføjer Løvbjergs administrerende direktør.

Alle meldes til politiet

Butiksdetektiven går rundt i Løvbjergs butikker og ser ud som enhver anden kunde. Han bemærker, at folk især stjæler små ting. Men i december så han også, at folk stjæler lidt større varer, blot de kan skjules i en stor pose eller i en rygsæk.
 
Alle tyverier bliver meldt til politiet. Butikkernes ansatte må ikke kropsvisitere folk. Det må kun politiet. Hvis der bliver fundet tyvekoster, er det op til de enkelte butikker at afgøre, hvad der skal ske med en butikstyv.

Mest sete på tvsyd.dk