Smid-væk-kultur er fast arbejde for ledige

Genbrugsbutik i Horsens har tredoblet antallet af medarbejdere, og smid-væk-kulturen er blevet fast arbejde for ledige i Horsens Kommunes Kunst og Genbrugsbutik på Sønderbrogade.

Butikken har i dag 60 medarbejdere. Det er tre gange så mange som for fem år siden.

En stor tavle i butikkens baglokale taler sit tydelige sprog.

- Vi har så mange ledige tilknyttet nu, at vi er nødt til at have alle navnene skrevet op på tavlen for at bevare overblikket, fortæller værkstedsleder Svend Nielsen i en pressemeddelelse fra kommunen.

De ledige står på venteliste for at komme i fleks- eller nyttejob, fordi genbrugsbutikken har et godt ry. Arbejdet er meningsfyldt og varieret:

- Folk afleverer mere og mere til genbrug, og det mærker vi helt klart her i butikken. Vi ekspederer dagligt ca. 100 kunder. Omkring den 1. i måneden og ved højtider kan tallet stige til det dobbelte, fortæller værkstedslederen.

Gert Sommer Jensen, 59 år, er en af de ansatte. Han var slagteriarbejder, men fik en gris i nakken og ødelagde nervebaner og muskler.

- Det var jo svært for mig i begyndelsen, for jeg er ikke vant til at blive forsørget af det offentlige. Men i Genbrugsbutikken fandt jeg hurtigt ud af, at jeg er bedst til at stå ved kassen. Jeg kan lide at være her, for her er nok at lave og gode kolleger, fortæller Gert Sommer Jensen, der håber på et fleksjob.