Speditør dømt for bulgarsk vognmands ulovlige kørsel

En dansk speditør er ved retten i Horsens onsdag blevet idømt en bøde på 15.000 kroner for at have medvirket til, at en bulgarsk vognmand udførte ulovlig såkaldt cabotage-kørsel i Danmark.

Når en udenlandsk vognmand kører ind i Danmark skal hans internationale tur afsluttes, før han må køre internt  i Danmark -såkaldt cabotage-kørsel.

Retten lagde til grund, at den bulgarske vognmand kom med varer fra Sverige, der skulle til Horsens, men i stedet for at aflevere varerne i Horsens bad speditøren om, at varerne blev stillet ved Århus, mens den bulgarske vognmand kørte nogle varer fra Århus-området til Fyn. Derefter skulle han komme tilbage og afslutte turen fra Sverige til Horsens. Det fortæller Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Derved medvirkede speditøren til, at den bulgarske vognmand kørte cabotagekørsel, inden den internationale tur var afsluttet.

Den bulgarske vognmand blev ved retten i Horsens i fredags idømt en bøde på 60.500 kr. for at have kørt turen og for ikke at have orden i de papirer, han skulle kunne vise til politiet.