Spejdere kan ånde lettet op: Borgerforslag om at forkaste byggeri ved Nørrestrand afvist i byrådet

2.000 underskifter på et borgerforslag, der ville have umuliggjort Karen Jeppe Gruppes planer om et spejderhus syd for Nordre Strandvej i Horsens, blev mandag aften afvist af Horsens Byråd.

Der er indsamlet 2.000 underskrifter, men alligevel var der ikke opbakning fra et flertal, da det første borgerforslag om at forhindre byggeri af en spejderhytte i et naturområde i Horsens Kommunes historie blev behandlet af Horsens Byråd mandag aften, skriver Horsens Folkeblad. 

Et ja til borgerforslaget, der er stillet af Danielle Piann Kolling og Lena Harboe Pedersen, der bor i lokalområdet, ville have betydet, at Karen Jeppe Gruppes planlagte spejderhus syd for Nordre Strandvej skulle skrottes, men sådan bliver det det ikke.

Den politiske proces, der kan bane vej for et spejderhus syd for Nordre Strandvej, kan nu fortsætte. Plan- og miljøudvalget skal efter sommerferien tage stilling til de indsigelser, der er kommet i høringsfasen.

Det er første gang, byrådspolitikerne har skullet behandle et borgerforslag, og de blev ifølge avisen enige om, at samtlige partier på skift skulle præsentere deres holdninger til borgerforslaget.

Fire partier stemte for borgerforslaget, Enhedslisten, Miljølisten, Venstre og Konservative, mens Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti stemte imod.