Statsministeren besøger de ældre i Horsens

Horsens Kommune har haft succes med nye initiativer, der hjælper kommunens ældre til et bedre liv. Tirsdag var statsministeren, Helle Thorning-Schmidt, på besøg for at se initiativerne med egne øjne.

To af de mest magtfulde kvinder var forbi Horsens tirsdag. Både statsministeren og økonomi- og indenrigsministeren, Magrethe Vestager, besøgte demensgården Slotsgården og plejehjemmet Ceres Centeret, hvor de blev budt på frokost.

Besøget skal sætte fokus på Horsens Kommunes indsats på ældreområdet. Et af initiativerne er på plejehjemmet Ceres Centeret, hvor kosten har været i fokus.

- For de mennesker, vi har talt med i dag, betyder det noget, at man er sammen om det gode måltid og har indflydelse på, hvad man selv spiser. Jeg tror, det kan give større livskvalitet i hverdagen, siger statsministeren, Helle Thorning-Schmidt, Soc.dem., til TV SYD.

Statsministeren fastslog dog på et kort pressemøde, at det er helt op til de enkelte kommuner, hvilke initiativer de vil sætte i søen for at forbedre vilkårene for deres ældre.