Stofa giver mulighed for at droppe udskældte tv-pakker

Fra næste år kan selskabets kunder vælge kanaler til og fra. Forbrugerrådet roser initiativet.

Stofa, der med 450.000 kunder er Danmarks største kabel-tv-selskab, vil efter nytår give sine kunder mulighed for selv at sammensætte deres tv-pakke, skriver Berlingske.

I stedet for kun at udbyde de ofte udskældte faste tv-pakker vil Stofa nu også tilbyde kunderne frit valg mellem 100 forskellige kanaler, som kan vælges fra og til på månedsbasis.

- Jeg vil kalde det banebrydende. Her får forbrugerne mulighed for kun at betale for det tv, som de ser. Det er ikke set før i Danmark, siger Ole Fruekilde Madsen, administrerende direktør for Stofa, der har kontorer i Horsens og Esbjerg.

Forbrugerrådet roser Stofa for at gå forrest.

- Udmeldingen tyder på, at det ikke er umuligt at gøre, som vi hidtil har fået at vide. Det er utroligt, hvor mange hidtil uoverstigelige barrierer der er faldet bare i 2015. Hvis Stofa kan gøre det, hvad er så problemet i TDC og YouSee, siger cheføkonom Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk til avisen.

De fastlåste tv-pakker er blevet skældt ud af forbrugere og konkurrencemyndigheder i flere år. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har påvist, hvordan danskerne i stort omfang betaler store summer for kanaler, de aldrig ser.

Stofas nye aftale lanceres i løbet af første kvartal i 2016. Prisen vil selskabet endnu ikke ud med, men forudsætningen bliver, at man har en såkaldt tv-boks, oplyser Ole Fruekilde Madsen.

Udbydere af tv-pakker har de seneste år mistet mange kunder i takt med, at streamingtjenester som Netflix og HBO er blevet populære.