Stor aktion mod kriminelle

Sydøstjyllands Politi har gennemført en aktion mod rockere, indbrudstyve og østeuropæiske kriminelle og har anholdt 23 personer.

Fem af de anholdte blev i løbet af fredag fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling. Sigtelserne drejer sig om tyveri og narkosalg.

Nye metoder

Chefpolitiinspektør Jørgen Abrahamsen siger i en pressemeddelelse, at politiet vil nedbringe mængden af kriminalitet. "Derfor udvider vi paletten over vores måder, at angribe de kriminelle på. Gårsdagens indsats er et eksempel på det og det gav gode resultater?, siger han.

Politiet har som følge af aktionen rejst over 50 sigtelser for blandt andet narkotika-handel, indbrud, hæleri og tyveri. Der er også andre resultater, som dog ikke kan omtales endnu på grund af en forestående efterforskning, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

En god dag

Der er med politiets egne ord tale om en "kredsdækkende indsats for at forebygge og bekæmpe den borger-vendte og organiserede kriminalitet".
 - Det var en god dag i politiets tjeneste, fortæller politiinspektør Benny Tollestrup, der var leder af indsatsens kommandocentral. Vi nåede stort set alle de konkrete tiltag, vi havde planlagt, tilføjer han.

Sydøstjyllands Politi udvider og varierer løbende midler og metoder i bekæmpelsen af især den organiserede rocker og bande-kriminalitet. Grundtanken er at gå offensivt til værks og ikke blot vente på, at nye sager anmeldes. På den måde kan hele det kørende beredskab også sættes ind i bekæmpelsen af de nævnte kriminalitets-former.