TV der bevæger dig

Storskrald får nyt liv på gaden

I Horsens Kommune afprøver de et nyt tiltag, hvor storskrald kan få fornyet liv. Det er bare ikke alle, der følger vejledningen.

Der ligger storskrald andre dage end søndag og mandag, som planen var. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.

Når det bliver søndag, kan horsensianere stille deres storskrald på Beringsgade. Her står det til mandag, hvor kommunen henter det, med mindre nogen har forelsket sig i nogle af tingene inden.

Det er nemlig helt lovligt at tage ting med, og kommunen opfordrer også til det.

Initiativet er et forsøg, som spreder delte meninger. Affaldet lander nemlig også på gaden ugens andre dage, hvor det står indtil næste afhentning.

Nyt liv til gamle sager

Horsens Kommune har stablet projektet på benene som et forsøg de næste fem uger. Det skyldes, at mange stiller deres affald tæt ved de nedgravede affaldsbeholdere, og det gør det besværligt og dyrt at tømme dem.

Mange borgere benytter sig ikke af, at man kan få afhentet sit storskrald ganske gratis, men stiller det ved de almindelige affaldsbeholdere.

- Måske har vi ikke været gode nok til at fortælle om ordningen, så det bliver også en del af forsøget med en kampagne henover efteråret, siger Marie Lindberg Tefre, afdelingsleder ved Affald og Genbrug i Horsens Kommune.

Men ligger der noget guld i storskraldet, skal det kunne genbruges, og det bliver der taget godt imod.

- Det bedste for miljøet og klimaet er, hvis vi kan bruge tingene igen og igen, og de ikke havner på genbrugspladsen. Efter det første døgn med forsøget var alt storskrald væk, da vi kom for at hente det, siger Marie Lindberg Tefre.

Storskrald hver dag

Selvom det nye tiltag skal afhjælpe affaldsudfordringen, er der udfordringer i det nye tiltag også. Mange sætter sit storskrald i ugens løb, trods der er lagt op til, at det kun skal være søndag.

- Jeg synes ikke, det er kønt, og jeg kan godt forstå, der er nogen, der synes, det er træls, siger Marie Lindberg Tefre.

Naboerne har også bemærket det nye tiltag.

- Jeg synes, det er en god ide, men det er ærgerligt, at folk stiller det de andre dage, siger Pernille Mortensen. Hun har tidligere oplevet affaldet hobe sig op ved affaldsbeholderne.

Mest sete på tvsyd.dk