TV der bevæger dig

Strandede søfolk er på vej hjem

Tre af de fire søfolk, der har været strandet i Horsens Havn i to uger efter, at deres rederi er gået konkurs er nu på vej hjem. Og snart følger den fjerde efter.

05:18

Semisi Semisini, til venstre på billedet, må blive i Horsens et par dage endnu, da han skal have et visum til Danmark for at kunne gå i land og komme videre hjem via Kastrup Lufthavn. Han hører hjemme på stillehavsøen Tuvaru, der ikke er et Schengen-land.

1 af 2

Det oplyser direktør Søren Sørensen fra Handelsflådens Velfærdsråd til TV SYD.

Det er den danske stat, der betaler de fire søfolks hjemrejse via Handelsflådens Velfærdsråd.

Den fjerde sømand må blive i Horsens et par dage endnu, da han skal have et visum til Danmark for at kunne gå i land og komme videre hjem via Kastrup Lufthavn. Han hører hjemme på stillehavsøen Tuvaru, der ikke er et Schengen-land.

- Det er anden gang i år, at vi må betale for sende strandede søfolk hjem. det skete så sent som i sidste uge med ukrainske søfolk, der var ombord på et skib, der er strandet i Assens, siger direktør Søren Sørensen, Handelsflådens Velfærdsråd.

Ifølge 3F har sømændene fra Vega 180.000 kr. kroner tilgode i løn, mens havnen i Horsens ikke har fået havnepenge siden fredag. Det løber op i 19.000 kroner om måneden, oplyser havnedirektør Peter Larsen.