Anledningen er overrækkelsen af Region Midtjyllands Landsbypris 2011. Og der bliver festet igennem rent madmæssigt, når medlemmerne af regionsrådet og repræsentanter fra Horsens Kommune mødes med øens beboere.
- Vi skal bespise 200 mennesker, så jo, vi har travlt for tiden, fortæller Maja Clement Lausen, der er kok på Endelave Kro.
Hun har de seneste dage stået på hovedet i strandkanten for at plukke den særlige strandkål ? en aspargeslignende delikatesse. Også skvalderkål vil indgå i menuen som tærter. Fra dyrelivet bliver gæsterne blandt andet budt på en kaninret, nyrøgede fisk og honning fra egen biavl.
- Vi har jo en skøn natur på Endelave, med alt hvad dertil hører, og det skal selvfølgelig afspejle sig i menuvalget, siger Maja Clement Lausen, der har nerverne lidt på højkant i anledning af den store dag.
Landsbyprisen uddeles præcis kl. 11.10 af regionsrådsformand Bent Hansen. Ca. en time senere vil buffeten stå klar i krostuen.
Fællesskab og stor frivillig indsats er ? meget apropos - nogle af regionsrådets mange argumenter for at tildele Endelave prisen.