Strandkål og skvalderkål på menuen når Endelave får pris

Friskplukket strandkål og skvalderkål er på menuen, når Endelave på mandag får fint besøg.

Anledningen er overrækkelsen af Region Midtjyllands Landsbypris 2011. Og der bliver festet igennem rent madmæssigt, når medlemmerne af regionsrådet og repræsentanter fra Horsens Kommune mødes med øens beboere.
 
- Vi skal bespise 200 mennesker, så jo, vi har travlt for tiden, fortæller Maja Clement Lausen, der er kok på Endelave Kro.
 
Hun har de seneste dage stået på hovedet i strandkanten for at plukke den særlige strandkål ? en aspargeslignende delikatesse. Også skvalderkål vil indgå i menuen som tærter. Fra dyrelivet bliver gæsterne blandt andet budt på en kaninret, nyrøgede fisk og honning fra egen biavl.

 - Vi har jo en skøn natur på Endelave, med alt hvad dertil hører, og det skal selvfølgelig afspejle sig i menuvalget, siger Maja Clement Lausen, der har nerverne lidt på højkant i anledning af den store dag.

Landsbyprisen uddeles præcis kl. 11.10 af regionsrådsformand Bent Hansen. Ca. en time senere vil buffeten stå klar i krostuen.
 
Fællesskab og stor frivillig indsats er ? meget apropos - nogle af regionsrådets mange argumenter for at tildele Endelave prisen.