TV der bevæger dig

Strejke i Fødevarestyrelsen rammer slagterier i Horsens og Holsted

En strejke blandt tilsynsteknikere fra Fødevarestyrelsen tvinger Danish Crown til at sætte produktionen kraftigt ned.

Produktionen på Danish Crowns svineslagteri ved Horsens er nede på halv kraft, fordi Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere strejker. Foto: Claus Sjödin/fotobolaget.com

Omkring 50 af Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere har nedlagt arbejdet, og det rammer lokalt produktionen på Danish Crowns store svineslagteri i Egebjerg ved Horsens og kreaturslagteriet i Holsted, men også i Ringsted, Herning, Sæby og Aalborg.

Teknikerne er ansat i Fødevarestyrelsen og har til opgave at føre tilsyn med, at alt går, som det skal ved samlebåndene på slagterierne, og derfor går strejken ud over kødproduktionen.

Slagterierne har måtte skrue kraftigt ned, og produktionen er nu nede på det halve af, hvad den normalt er.

- Vi er uden indflydelse på strejken og dens årsag. Både landmænd og vores slagtesteder bliver hårdt pressede af strejken, da de slagtefærdige dyr hober sig op, siger Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown til TV SYD.

Tilsynsteknikerne er blandt andet utilfredse med nye pauseregler.

Fødevarestyrelsen offentliggjorde tidligere på måneden, at den skal spare 40 millioner kroner i de kommende år som følge af regeringens krav om årlig effektiviseringer på to procent i statslige institutioner.

Det kommer til at koste i omegnen af 80 stillinger.

 

Mest sete på tvsyd.dk