Syg kvinde venter stadig på bolig

Midt i januar fortalte vi om en kvinde, der på grund af alvorlig allergi havde boet hele den lange vinter i en campingvogn i Horsens. Kommunen skal hjælpe hende med en bolig, og den venter hun stadig på.

Vi besøgte Marianne Aagaard den 17. januar, da det var rigtigt koldt. Marianne Aagaard frøs, men alligevel gik hun ind i huset for at vaske tøj eller sig selv. Hun bruger maske, for hun er multi-allergiker og kan ikke tåle at være i huset, eller ret mange andre steder overhovedet. Derfor boede hun i campingvognen, der er svær at varme op.

Intet er sket

Næsten fire måneder senere er der fuglesang, vintergækker og forår i luften. Men Marianne Ågård tager stadig åndedrætsværn på, når hun skal ind i huset, og hun bor stadig i campingvognen.

I praksis er der ikke sket noget som helst. Marianne Ågård har haft et møde med kommunen, men det har ikke bragt hende nærmere et rigtigt hjem.

Den politisk ansvarlige fra Horsens Kommune, Charlotte Juhl Andersen, formand for socialudvalget og socialdemokrat, afviser at det er hendes ansvar, fordi sagen er gået til behandling i forvaltningen på rådhuset. Hun siger, at forvaltningen arbejder  på højtryk for at finde en løsning indenfor det serviceniveau som Horsens Kommune tilbyder.

Nu er der skimmelsvamp

Det gør ikke indtryk på kvinden i campingvognen. Hun har fået tilbud om at flytte ind i en ældrebolig, men hun kan ikke tåle de materialer, der er i boligen.
 
Men det er da rart, at frosten er væk, og fuglene kvidrer. Desværre er der skimmelsvamp i campingvognen. Det kan hun ikke tåle, og skimmelsvamp breder sig, når det bliver forår.

Det har ikke været mulig at få en kommentar fra den ansvarlige i forvaltningen i Horsens Kommune.