Syv unge mænd dømt for hævnvold

Syv mænd er blevet dømt for vold mod en 25-årig. Overfaldet skete, da den 25-årige trådte ud fra retten i Horsens, hvor han lige var blevet dømt for vold mod en af de syv mænd.

Syv mænd er blevet dømt for vold mod en 25-årig mand foran retten i Horsens den 14. september.

De syv unge mænd overfaldt den 25-årige mand i februar, da han kom ud fra retsbygningen, efter at være blevet dømt for vold mod den ene af de syv mænd. Den episode fandt sted foran en restauration i Horsens i november 2016. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.    

- Idet den 25-årige efter dommen trådte uden for retten, blev han overfaldet med slag og spark af fire af de syv unge mænd, heriblandt den mand, han var dømt for at have udøvet vold mod. De resterende tre personer blev på stedet, men de deltog ikke fysisk i volden. Efter ca. 10 sekunder slap den 25-årige fri og de syv personer løb fra stedet i samlet flok, fortæller anklagerfuldmægtig i Sydøstjyllands Politi, Susan Lindgaard Nielsen, i en pressemeddelelse. 

quote

Idet den 25-årige efter dommen trådte uden for retten, blev han overfaldet med slag og spark af fire af de syv unge mænd, heriblandt den mand, han var dømt for at have udøvet vold mod.

Susan Lindgaard Nielsen, anklagerfuldmægtig, Sydøstjyllands Politi

Efterfølgende blev de syv personer løbende anholdt og varetægtsfængslet. Flere af dem blev dog løsladt igen efter kort tid.

Seks af de syv personer erkendte i retten at have været til stede, og tre af dem erkendte at have været med til at overfalde den 25-årige. De nægtede dog at have handlet i fællesskab.

”Retten fandt det bevist, at de syv tiltalte havde været til stede ved retten den dag. Retten fandt desuden, at de syv personer havde handlet i forening, selvom det kun var fire af dem, der fysisk havde udøvet vold. Retten fandt således, at de tre, der blot havde været tilskuere uden at have taget afstand til den vold, der foregik, også havde gjort sig skyldige i den vold, som de andre udøvede,” fortæller Susan Lindgaard Nielsen.

De tiltalte blev alle idømt ubetingede fængselsstraffe fra 40 dage til 4 måneder. Personen, der blev idømt fire måneder, blev dømt for et yderligere voldsforhold.