Teknikken driller hospitaler - men nu kører det igen

Torsdag opereres og behandles patienterne igen på Regionshospitalet Horsens, der i går eftermiddag måtte aflyse og udsætte mange patienters behandling.

Region Midtjylland var i går ramt af store it-problemer, der også omfattede adgangen til systemer, der bruges på hospitaler og i administrationen.

Alle hospitaler kørte i regionen derfor på nødberedskab og har derfor aflyst og udskudt behandlinger og anden planlagt aktivitet.

quote

Her torsdag formiddag fungerer det hele igen, og vi behandler og opererer helt efter det planlagte. 

Malene Vestergaard Rasmusen, kommunikationschef, Regionshospitalet Horsens

I Horsens mærkede man problemet over middag i går - og fra klokken 13 måtte mange patienter tage hjem med uforrettet sag.

- Her torsdag formiddag fungerer det hele igen, og vi behandler og opererer helt efter det planlagte.  Patienterne, der blev aflyst i går, vil få nye tider hurtigst muligt, som de kan se i deres E-boks, oplyser kommunikationschef Malene Vestergaard Rasmusen, Regionshospitalet Horsens.

Region Midtjylland havde tilsvarende problemer for ca. 1 måned siden.

- Vi er i gang med en meget stor modernisering af vores netværk for at gøre det mere robust. De omlægninger kan være med til at forårsage de udfald, vi ser nu, siger it-direktør Claus Kofoed.

It-afdelingen forventer at være færdig med omlægningerne indenfor en måned.