TV der bevæger dig

Terrordømt stak medfange

- Den terrordømte Abdoulghani Tokhi blev torsdag ved Retten i Horsens idømt et års fængsel for grov vold.

25-årige Abdoulghani Tokhi afsoner for tiden i Statsfængsel Østjylland i Enner en dom på otte års fængsel for forsøg på terror.

Han blev i 2008 dømt i terrorsagen fra Glasvej i København. Her blev to mænd dømt for at planlægge en terrorhandling med sprængstoffer.

Hans medsammensvorne blev idømt 12 års fængsel, mens Tokhi fik otte års fængsel, og desuden blev han to udvist af Danmark for bestandig efter overstået straf.

Nu har han fået et ekstra år for at have stukket en kartoffelskrællekniv i armen på en medfange i forbindelse med et internt opgør på afdeling C1 i Statsfængslet Østjylland, skriver Horsens Folkeblad.

Opgøret fandt sted søndag den 18. september.

Abdoulghani Tokhi erkendte i retten, at han havde slået den 29-årige medfange tre gange i ansigtet med knytnæve, at have stukket ham med kartoffelskrælleren i armen og slået ham igen. Men han angav, at han handlede i nødværge. Han påstod, at ofret var efter ham og planlagde et overfald på ham. Derfor blev han nødt til at tage opgøret.

- Hvorfor kontaktede du ikke en fængselsbetjent og fortalte, at han var efter dig, spurgte anklageren.

- Det kan man bare ikke. Det er svært at forklare sådan nogen som jer, men så ville jeg være en stikker, og resten af min tid i fængsel ville blive meget ubehagelig, forklarede den dømte.