TV der bevæger dig

Thorning om Jan Trøjborg

Statsminister Helle Thorning-Schmidt modtager nyheden om Jan Trøjborgs død "med stor sorg".

Statsminister Helle Thorning-Schmidt mindes Jan Trøjborg

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget den meget triste nyhed om Jan Trøjborgs alt for tidlige bortgang.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der i et meget personligt mindeord beskriver den 56-årige borgmester i Horsens, der faldt om af et hjertetilfælde under en cykeltur søndag middag i Juelsminde:

- Mine tanker går til hans børn og nærmeste, der har mistet en kærlig far og et varmt og generøst menneske. Deres tab kan ikke erstattes, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg vil savne Jan Trøjborg for det, han også var: En god kammerat man kunne stole på. En ven. Et menneske med humor, overskud og stor klogskab. Vi vil savne ham, lyder det fra statsministeren.

Som partiformand kommer hun også ind på den helt centrale rolle, som Jan Trøjborg har spillet rent politisk for Socialdemokraterne:

- Jan var en stærk og solid figur hos Socialdemokraterne gennem flere årtier. Som medlem af Folketinget, som minister og som borgmester.

- På poster som blandt andet forsvarsminister, industriminister, erhvervsminister og transportminister satte han et kompetent og varigt præg på regeringerne op gennem 1990'erne, siger hun.

Statsministeren mener, at Jan Trøjborgs "evner for at samarbejde og hans resultatorienterede livsanskuelse gjorde det oplagt, at han i 2005 blev valgt som borgmester i Horsens, byen, der fyldte så meget i hans liv og virke".

Ligesom det i hendes øjne var oplagt, at han for to år siden blev formand for kommunerne i KL.

- Hans personlige og politiske integritet skabte med rette en stor respekt om ham, slutter Helle Thorning-Schmidt.