TV der bevæger dig

Tidligere byrådspolitiker dømt for smugling af 20 kilo kokain

I dag fik tre mænd fra Horsens lange fængselsstraffe i en stor international narkosag. Én af dem har tidligere været byrådsmedlem i Horsens.

Yunus Coban har siddet varetægtsfængslet siden han blev anholdt i november 2014. Arkivfoto.

Det tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem Yunus Coban er i dag blevet idømt 10 års fængsel for narkosmugling. Han og to andre mænd er ved retten i Horsens dømt for at have smuglet hele 20 kilo kokain og 1400 gram heroin ind i Danmark.  De to andre mænd fik domme på henholdsvis 8 og 13 års fængsel. Alle de dømte er fra Horsens-området.

Men selvom de tre mænd blev dømt for indsmugling af narkotika, så er anklageren fra Sydøstjyllands Politi, Lenette Skak, ikke helt tilfreds. Hun sigtede nemlig efter at få dømt to af mændene som bagmænd i sagen, men Retten i Horsens dømte alle tre som mellemmænd.

00:22

Hør Lenette Skak fortælle, hvorfor hun ikke er tilfreds med dommene.

Luk video

Narkosagen begyndte helt tilbage i juni 2014, hvor to mænd blev anholdt med 1500 gram narko i deres bil. Og i løbet af kort tid trevlede politiet et større internationalt narkonetværk op. Udover de tre mænd, der blev dømt i dag, er fem andre blevet dømt i sagen.

Det er enheden Task Force Vest, der har efterforsket sagen. Enheden har hjemme i Horsens og tager sig af organiseret kriminalitet, som strækker sig over flere af de danske politikredse.