TV der bevæger dig

Tre anholdt for indsmugling af store mængder kokain

To 28-årige og en 49-årig mand anholdt og sigtet for at smugle kokain i stor mængder fra Danmark til Norge.

Arkivfoto.

Onsdag formiddag blev to 28-årige mænd fra Horsens og Brædstrup-området anholdt ved en større aktion, hvor politiet foretog syv ransagninger i det østjyske område. Den tredje anholdte, en 49-årig mand, blev anholdt ved en lignende aktion i Norge.

- Alle tre anholdte er fra Brædstrup- og Horsens-området, fortæller politiinspektør Brian Voss Olsen, der er leder af Særlig Efterforskning Midt, til TV SYD.

Han vil ikke ind på, hvor store mængder kokain, der er tale om. 

- Omfanget så stort, at vi har begæret lukkede døre til grundlovsforhøret torsdag morgen i Horsens. Der er stadig en massiv efterforskning i gang, så jeg kan ikke komme det nærmere, siger Brian Voss Olsen.

Alle tre mænd fremstilles i grundlovsforhør torsdag. De to 28-årige fremstilles i Retten i Horsens, mens den 49-årige skal i retten i Norge.

Del af større sag 

I forbindelse med efterforskningen er der i Norge beslaglagt en større mængde kokain, som er indsmuglet fra Danmark.

Sagen indgår i sagen mod organiserede kriminelle netværk, også kaldet Operation Hubris, hvor langt over 50 personer er sigtede siden 2018.

I alt er der beslaglagt fire ton hash, 196 kg amfetamin, 71,5 kg kokain, 45 kg MDMA og 25 kg heroin. 

Norske Kripos udelukker ikke, at Operation Hubris vil føre til flere anholdelser og beslaglæggelser i Norge og udlandet.

- Særlig Efterforskning Vest har til formål at bekæmpe international og grænseoverskridende kriminalitet. Det er denne sag et godt eksempel på, hvor vi, på baggrund af et tæt og konstruktivt samarbejde med norsk politi, har fået beslaglagt en stor mængde kokain og foretaget flere anholdelser i både Norge og Danmark, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Mest sete på tvsyd.dk