Tre unge mænd dømt til mere end 9 års fængsel efter grov vold og afpresning

De tre unge mænd har været varetægtsfængslede siden januar i år.

Snørebånd rundt om halsen, spark og større "dummebøder" er blot noget af det, som en 21-årig mand fra Horsens er blevet udsat for.

Ved byretten i Horsens er tre mænd i alderen 19, 20 og 24 blevet dømt for afpresning, grov vold og frihedsberøvelse af den 21-årig mand fra Horsens. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ulovlighederne skete over fem episoder, der startede med, at den 21-årige lånte 20.000 kroner af en af de tiltalte. Herfra steg mandens gæld som konsekvens af, at han ikke kunne tilbagebetale de penge, han havde lånt.

Det fik tilsyneladende to af de tre tiltalte til at opsøge ham på hans bopæl og give en såkaldt "dummebøde" på først 80.000 kroner, og senere voksede den sig til 180.000 kroner.

Men det var ikke nok med det. Den 21-årige mand blev i samme omgang kørt ud til Bygholm Sø, hvor de slog og sparkede samt truede den unge mand til at betale pengene tilbage.

I pressemeddelelsen forklarer anklageren, at det ikke var den eneste episode.

- Det stoppede ikke ved den første tur til Bygholm. Fire gange blev den 21-årige kørt til henholdsvis Bygholm, Hatting og Nørrestrand, hvor han blandt andet blev beordret til at tage sit tøj af, hvorefter de piskede ham. Han blev sparket og trampet på, ligesom de stak en pind op i anus på ham uden på tøjet. De snørede hans hættetrøje om halsen på ham og strammede til, imens de placerede et kanonslag i hænderne på ham og knipsede med en lighter. De brændte ham også på begge hænder med metallet fra en varm lighter, fortæller anklager Tobias Engby.


Troværdigt vidneudsagn

De tiltalte har alle nægtet sig skyldige, men overbevisende vidneudsagn fra den 21-årige mand fra Horsens samt DNA-beviser, lægeundersøgelser, korrespondancer på sociale medier, teleoplysninger og udsagn fra andre vidner førte til en enig domsmandsret.

Den 19-årige blev idømt tre år og seks måneders fængsel, den 20-årige tre år og tre måneders fængsel, mens den 24-årige blev straffet med to år og to måneders fængsel samt udvisning.

De har alle anket dommen til Landsretten.