TV der bevæger dig

TV-kameraer halverer hærværk

Mobil overvågning holder bøllerne væk fra institutioner i Horsens Kommune.

02:34

Overvågningskameraer - der flere af dem, og de er effektive.

1 af 2

Institutionerne i Horsens Kommune er begejstrede for overvågningskameraer. Antallet af hærværkssager på deres institutioner er nemlig halveret fra 80 i 2009 til 39 sidste år.

Stor efterspørgsel

Faldet skyldes blandt andet de såkaldte mobile overvågningskameraer, som Horsens Kommune indførte for to år siden. Kameraerne ? fem sæt i alt - udlånes til kommunens institutioner i tre måneder ad gangen, og der er stor efterspørgsel på dem.

- Jeg har jævnligt institutioner i telefonen, som ønsker at få kameraerne sat op, og der er tale om forskellige arbejdspladser lige fra skoler og børnehaver til byggepladser og plejehjem. De snurrende kameraer har især en afskrækkende effekt på unge, som i kådhed eller fordi de keder sig, begår meningsløst hærværk, fortæller Jacob Alsing, der er leder af Forsikringsafdelingen i Horsens Kommune.

Hellere fast kameraer

Han tilføjer, at kommunens institutioner selvsagt har en stor interesse i at få nedbragt antallet af skader efter hærværk, da disse skader som regel ikke er dækket af forsikringen.

- Håbet er, at der installeres faste overvågningskameraer på relevante institutioner i kommunen, så både indbrud, tyveri og hærværk kan undgås, siger Jacob Alsing.