TV der bevæger dig

Uansvarlige hundeejere skal straffes

Det var mangel på omtanke hos en hundeejer, der førte til, at en pige på tre år blev skambidt på banegården i Horsens tirsdag.

02:42

Sara Scheibye i sygesengen. Hun har selv en stor hund derhjemme.

1 af 2

- Hundeejeren havde netop givet hunden et kødben, som den stod med i munden, da pigen kom forbi. Den har følt, at nogle ville tage kødbenet fra den, da mennesker kom tæt på, så den kastede sig over pigen, der var nærmest, siger politikommissær Henning Dahl, Sydøstjyllands Politi.

Hunden var en kamphund, men Henning Dahl mener, at enhver hund kunne have reageret på samme både.

Pigen fik så voldsomme bid i en skulder og på sit ene ben, at hun skulle behandles på sygehuset.

Aflivet

Kamphunde blev forbudt i Danmark i 2010, men kamphunde født før den tid fik lov til at overleve mod, at ejerne altid giver dem mundkurv og line på, når de er på offentlige steder.

Folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) mener, at hundeloven fra 2010 skal ændres. Forbuddet mod kamphunde skal erstattes af et hundekørekort.

- Alle hunde kan være farlige. Det er ikke racebestemt, men er et spørgsmål om, at ejeren er uansvarlig. Derfor er det latterligt at indføre en lov, der primært rammer dem, som kan finde ud af at holde hund, i et forsøg på at ramme nogle få, der ikke er deres ansvar bevidst, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hvad synes du om forslaget om at erstatte forbud mod hunderacer med et hundekørekort?

Deltag i debatten på TV SYDs Facebookside.