Uddeler overlevelsespakker

Tre borgmestre mødes på torsdag på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj. De vil uddele overlevelsespakker til morgenfriske bilister for at gøre opmærksom på trafikproblemerne på motorvejen til Aarhus.

Happeningen er led i kampen for et ekstra spor på E45. Den skal samtidig markere, at Facebook siden facebook.com/3spor lever i bedste velgående.

- Vi har for øjeblikket stor aktivitet på siden, og det tager vi selvfølgelig som et tegn på, at rigtig mange mennesker støtter ønsket om et ekstra spor på E45, siger borgmester Peter Sørensen (S). Argumenterne kan heller ikke siges for tit: Hvis vi fortsat skal have øget vækst og beskæftigelse, er fremkommelighed på motorvejen et must.

Sander til

Hans kollega i Skanderborg, Jørgen Gaarde, er enig:

- Trafikken sander desværre mere og mere til, og derfor er der brug for at kunne anvende nødsporene, indtil Folketinget får sat penge af til en udvidelse af E45, siger han.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus, tilføjer:

- En udvidelse af E45 til seks spor på strækningen fra Vejle i syd til Randers i nord er ganske enkelt bydende nødvendig, hvis vi skal undgå, at den nord-sydgående trafik i Jylland sander til. Det skal ske etapevis, der hvor behovet er størst.

Overlevelsespakker

Borgmestrene uddeler overlevelsespakker med E45-bolsjer og antistressbolde til bilisterne. De håber, at træffet vil tiltrække pendlere og lastbilchauffører, som dagligt har problemet inde på livet.

Vejdirektoratet har gjort op, at strækningen fra Horsens til Aarhus er den femte mest trafikerede vej i Danmark. Her kører dagligt 60.000 køretøjer.

Læs mere på www.facebook.com/3spor