TV der bevæger dig

Udviklingshæmmede er rene humørbomber

Horsens Kommune har konstateret, at udviklingshæmmede godt kan klare sig på arbejdsmarkedet.

Bagermester Sune Riber mellem to humørbomber Malene Elkjær (t.v.) og Hanne Olesen.

Det sker, efter at Horsens Kommunes jobkonsulenter har skaffet jobs til 18 personer.
Det er sket i samarbejde med virksomhederne.

- Hver virksomhed finder sammen med en jobkonsulent et niveau for de opgaver, der skal løses. Jobkonsulenten følger i starten den handicappede med regelmæssige besøg og er efterfølgende på pletten, hvis der skulle opstå problemer, fortæller Dennis Bertel Andersen, der er leder af Dagtilbud til borgere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

- Nogle af de handicappede giver udtryk for, at de får mere livskvalitet ved at have et job i den virkelige verden frem for på et beskyttet værksted. Og virksomhederne viser heldigvis stor interesse for at tage imod dem, siger han.
 
Eksempler på, at det kan lykkes, er blandt andre 47-årige Malene Elkjær og 41-årige Hanne Olesen, som er på førtidspension. De arbejder 4-5 timer dagligt i Bilkas bageriafdeling i Horsens.

Ifølge bagermester Sune Riber, Bilka, kræver ordningen en vis indkøring:
- Vi skal konstant være opmærksomme på Malene og Hanne og handle, hvis de ikke trives. Men arbejdet belønnes til fulde ved at have sådanne to humørbomber i afdelingen. Vi er gode til at give hinanden noget røg ? også selvom tingene ofte går hurtigt i bageriet, og der kan være stress på.