Udvist for trusler: Strippede vidne og tog nøgenfotos

Det kostede fængsel og udvisning, at to syriske mænd tvang et vidne til at tage tøjet af og truede med at sende nøgenfotos videre.

To mænd på 21 og 23 år er dømt for trusler, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse i den såkaldte ”flaskekastersag” fra Horsens. En politimand blev alvorligt skadet, da han blev ramt af skårene fra en flaske.

I forbindelse med den sag blev de to mænd mandag dømt ved Retten i Horsens for at true et vidne til episoden.

- Den 23. februar i år truede de to mænd vidnet. De tvang ham til at tage sit tøj af, hvorefter de optog nøgenbilleder af ham. De truede med at de ville slå ham, og at de ville komme efter vidnet og hans familie, ligesom de truede med at videregive billederne, hvis han afgav yderligere forklaring til politiet eller i retten, fortæller Susan Lindgaard Nielsen, der er anklagerfuldmægtig hos Sydøstjyllands Politi.

- Retten lagde vægt på, at episoden bar præg af en vis planlægning i forbindelse med at få vidnet til at komme til stedet, at forholdet blev begået i fællesskab, at episoden forløb over flere minutter, og at den, udover blufærdighedskrænkelsen, indebar en høj grad af frygt hos og ydmygelse af den forurettede, siger Susan Lindgaard Nielsen.

Begge mænd, der er tidligere ustraffede, blev idømt ubetingede fængselsstraffe og udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år. For den 21-åriges vedkommende blev udvisningen gjort betinget, fordi han har boet i Danmark i fire år og har sine forældre og søskende i landet. Han har også arbejde. 

Den 21-årig blev idømt ni måneders ubetinget fængsel. Foruden trusler mod vidnet blev han dømt for at have stukket en person i låret med en kniv. Det skete sidste forår. Retten lagde vægt på, at der kun skete begrænset skade, selv om det var en skarp kniv.

Den 24-årige blev idømt fem måneders fængsel. Han har boet i Danmark i to år, men har ikke familie i landet. Han har familie i Syrien, så retten bestemte, at han skal udvises, når fængselsstraffen er udstået. 

Sagen om flaskekastet daterer sig tilbage til december. Omkring klokken 04.30 natten til søndag blev en flaske kastet mod politiet på Mælketorvet i Horsens. Flasken ramte en politibil, hvor flasken splintrede, og glassplinterne ramte altså en 26-årig betjent.

Betjenten blev efterfølgende syet med 24 sting i hovedet. Sydøstjyllands Politi efterlyste derfor vidner til flaskekastet søndag. Sagen om trusler mod det omtalte vidne er fra 23. fabruar i år - to måneder efter episoden.