TV der bevæger dig

Ufarlige AC Horsens taber i Esbjerg

Livet i Superligaen går på hæld for AC Horsens, der efter nederlag til Esbjerg må blive under stregen.

Med et 0-1-nederlag til Esbjerg missede AC Horsens søndag eftermiddag muligheden for at kravle over nedrykningsstregen og forbi Brøndby.

Østjyderne leverede en uinspireret og uskarp indsats, der i den grad lignede en præstation af et hold, der er på vej til at rykke ud.

Ikke mindst skarpheden foran mål og evnen til i det hele taget at skabe chancer mangler i sjældent set grad hos AC Horsens.

Det fortæller vel egentlig hele historien, at klubben har fire spillere, der deler topscorerværdigheden - med tre mål hver. Og den ene af de fire er endda højrebacken Alexander Juel Andersen.

Og ind ville bolden da heller ikke søndag i Esbjerg. I hvert fald ikke i hjemmeholdets net. For Martin Braithwaite skulle til gengæld kun bruge to minutter til at bringe Esbjerg foran.

Angriberen mødte et indlæg fra højrefløjen tæt inde under mål med ydersiden af foden og sendte den over stregen.

Scoringen fik hurtigt hjemmepublikummets tanker på torsdagens pokalfinale ud af hovedet. Men også Esbjergs forsvar lod til i minuttet efter føringsmålet at have tankerne et andet sted end på banen.

Horsens' André Bjerregaard fik lov til at løbe fra hele bagkæden og opfange en lang bold.

Angriberen fik dog kun en svag afslutning ud af friløberen. Meget symptomatisk for det nedrykningstruede hold, der med 27 mål er det hold, der har nettet færrest gange i Superligaen.

Den hektiske start endte med at stå i skarp kontrast til resten af kampen, der var meget chancefattig og - ja, kedelig.

Gæsterne gik for 12. gang i sæsonens 30 kampe fra banen uden at score. Østjyderne giver dermed Brøndby en unik mulighed for at rykke fra i bundkampen, hvis de kan få point imod FC København søndag aften.

Mere sport