Undgå faldgruber ved udenlandsk arbejdskraft

I Horsens får arbejdsgivere nu tilbudt rådgivning om, hvordan de undgår faldgruber, når de ansætter udenlansk arbejdskraft.

Skat, køretøjsregistrering, danskundervisning, ansættelsesregler, opholdstilladelse ? spørgsmålene er mange, når man arbejder på tværs af grænser og nationaliteter.

De mange spørgsmål vil Projekt Welcome i samarbejde med LRØ nu hjælpe med at besvare gennem to gratis tema-aftener, hvor fokus er på alt lige fra de mange praktiske spørgsmål, til nogle af de mere bløde dimensioner såsom arbejdskultur, fritidsliv og hvordan man som arbejdsgiver kan være med til at sikre den bedste start for begge parter.

- Vi har tidligere afholdt et lignende arrangement med stor succes. Der blevet talt skat til sent ud på aftenen, så vi ramte virkelig plet med den type informationsmøde. Nu vil vi gerne gentage succesen, fortæller Lene Brommann, projektleder på Projekt Welcome.

Første tema-aften er både for arbejdsgivere og medarbejdere. Her vil der blandt andet være fokus på skatteregler, regler for permanent opholdstilladelse, muligheder for dansk undervisning, men også hvordan man som arbejdsgiver hurtigst og bedst muligt får sin medarbejder godt i gang med arbejdsopgaverne. Tema-aften to henvender sig kun til de udenlandske medarbejdere, og har fokus på dansk arbejdskultur, men også fritidsliv.
 
- Når vi taler udenlandsk arbejdskraft er det lige så vigtigt at fokusere på de lidt mere bløde spørgsmål som arbejdskultur, og fritidsliv, da begge er vigtige dimensioner, når man som udenlandsk borger gerne vil skabe sig et socialt netværk, fortæller Lene Brommann.
 
Tema-aftenerne løber af stablen mandag d. 7. februar og mandag d. 21. februar.